Saturday, 20 February 2016

|GOES.AROUND.COMES.AROUND|

berhabuk! 

Dear TJD,. 

second month of 2016. and dah third week dah pun dalam bulan Februari. times fly. aku je tak fly fly lagi. entah bila dapat ubah hidup sendiri. kadang terfikir juga. apa lagi yang tidak kena dengan diri ini. but who knows. mungkin hari ini aku susah nak dapat semua benda yang aku nak. tapi nanti......

tipulah kalau aku cakap tak ada perasaan cemburu kat kawan-kawan aku yang dah ada kerja tetap yang best. gaji boleh tahan. tak macam aku. terperuk kat kampung ni. Qada' dan Qadar. sudah ditetapkan. cuma perlu corakkan.

tapi orang pernah cakap "susah dulu senang kemudian." kadang peribahasa ni sekadar nak menyedapkan hati. 

hari ni? yaa i got an interview. tapi gaji yang ditawarkan sikit. RM900.00.. tak padan. kerja ada shift lagi. lepas tu kena ulang alik dari bandar ke kampung, kampung ke bandar. tempat kerja sekarang gaji pokok RM975.00. memang tak padan dengan title aku "graduan dip in IT". tapi i believe in fate. takdir. rezeki. ajal. maut. jodoh. semua kekuasaanNya. 

nak dipatahbalikkan masa memang tak dapat la. so jalani masa tu. InshaAllah penat. lelah aku selama ni akan terbayar. cuma lambat atau cepat je.

aku percaya setiap hari ada doa yang mengiringi aku. setiap hari ada je orang yang support aku dari belakang. hmm..

xoxo
|AEZ|